Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
    Μας ενημέρωσαν ότι γίνεται περικοπή του επιδόματος των Δ/ντών ειδικών Δημοτικών σχολείων και μάλιστα θα παρακρατηθεί το δοθέν επίδομα από 1/1/2016.
    Συγκεκριμένα ο νόμος 4186/2013 (ΦΕΚ 193/17-9-2013) στο άρθρο 28 και παρ. 3α, διόρθωνε μια αδικία που υπήρχε στον νόμο 4024/2011 (ΦΕΚ 226/27-10-2011) στο άρθρο 18 και η οποία έλεγε ότι μόνο οι διευθυντές των ΕΕΕΕΚ ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών ελάμβαναν 300 ευρώ ως επίδομα και από 6 τμήματα και πάνω 350 ευρώ. Οι διευθυντές των ειδικών δημοτικών σχολείων από 4 – 9 τμήματα 250 ευρώ και πάνω από 9 τμήματα 300 ευρώ. Ο νόμος 4186 λοιπόν καθόριζε το επίδομα θέσης ευθύνης όλων των ΣΜΕΑΕ ανάλογο με αυτό των ΕΕΕΕΚ, απολύτως σωστά διότι υπάρχουν ειδικά δημοτικά με πολλαπλάσιο αριθμό μαθητών από κάποια ΕΕΕΕΚ και διότι θεωρούσε πως όλα τα ειδικά σχολεία επιτελούν το ίδιο δύσκολο, ευαίσθητο και απαιτητικό έργο με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς. 
    Εκτός των παραπάνω είναι γνωστό πως ο αριθμός των μαθητών και τα τμήματα στις ΣΜΕΑΕ καθορίζονται με κριτήρια ιδιαίτερα τα οποία δεν μπορούν να μπουν στην λογική της γενικής εκπαίδευσης, αλλά λαμβάνουν πρώτα και κύρια υπ’ όψιν τους τις ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες των μαθητών. 
    Μετά την συστηματική αποδόμηση της ειδικής αγωγής μέσα από τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί και με τις οποίες τοποθετεί εκπαιδευτικούς χωρίς προσόντα ειδικής αγωγής στις ΣΜΕΑΕ και βάζοντας όριο μαθητών για την συγκρότηση τμήματος στις ΣΜΕΑΕ με αποτέλεσμα την αδυναμία ολόκληρων τάξεων να λειτουργήσουν, για να μείνουμε στις πιο κραυγαλέες, επαναλαμβάνει την αδικία με τον νόμο 4354/2015 (ΦΕΚ 176/16-12-2015) σε ότι αφορά τα επιδόματα θέσης ευθύνης των διευθυντών των ΣΜΕΑΕ και με απόφαση της από την εφαρμογή του νόμου την 1-1-2016, ζητάει την αναδρομική επιστροφή από τους διευθυντές των ειδικών δημοτικών σχολείων, της διαφοράς που προκύπτει βάσει των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος αυτός, διαφορά που φτάνει σε πολλές περιπτώσεις τα 1200 ευρώ!
    Έχουμε λοιπόν και λέμε: μόνιμοι χωρίς προσόντα ΕΑΕ, επάνοδος των σεμιναρίων χωρίς μάλιστα όριο ωρών και χωρίς προδιαγραφές, επάνοδος της 5ετίας αντί της 3ετίας για τα προσόντα ΕΑΕ, μηδενικοί διορισμοί, σταμάτημα της εναρμόνισης ειδικής με γενική, ερωτηματολόγια που στάλθηκαν πριν 1 χρόνο και απαντήθηκαν από τους Σ.Δ. των ΣΜΕΑΕ που αγνοείται η τύχη τους, αποσπασματικές διατάξεις χωρίς καμμία διαβούλευση και άλλα πολλά, όμως κατά τα άλλα αυξάνονται οι δομές ΕΑΕ ενώ παράλληλα πρεσβεύουν το "σχολείο για όλους", την ένταξη την συμπερίληψη -inclusion, integration τα έχουν μπερδέψει όλα και φυσικά ΕΣΠΑ για προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΔΥΕΠ! Από τη μία μεριά κριτήρια για τα μεταπτυχιακά και από την άλλη σε 2 ή 3 μέρες ο μόνιμος έχει επιμορφωθεί σε περισσότερες από 13 θεματικές περιοχές (που η καθεμία είναι από μόνη της ένα μεταπτυχιακό) και φυσικά τα ΠΕΚ τέθηκαν εκτός μάχης!!! Και για να μην ξεχνάμε τη σταθερή αξία το "προσβάσιμο" το οποίο σαρώνει ως σύγχρονος πρωταθλητής το ένα ΕΣΠΑ μετά το άλλο (στο τρίτο είμαστε?).
Ημαρτον!
Η