Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ΠΕ60.50 Δασκάλων ΠΕ70.50 με Μεταπτυχιακές/Διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή/Σχολική Ψυχολογία σχετικά με την νέα Τροπολογία για την Ειδική Αγωγή

Σχόλιο: Χωρίς να θέλουμε να αποδομήσουμε τα λεγόμενα στο κείμενο αυτό όπως κάναμε με την αιτιολογική έκθεση, σημειώνουμε μερικά ψέμματα ή/και ανακρίβειες:

ΟΥΔΕΙΣ μόνιμος ΠΕ70 ή ΠΕ60 έχασε την οργανική του θέση μετά τον 3966/11 όπως ψευδέστατα αναφέρεται μέσα στο κείμενο! Αν θέλουν να κατασκευάσουν 2500 διωγμένους αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. Οι δε υπηρεσιακές μεταβολές στην ΕΑΕ συνεχίστηκαν κανονικά και οι ΠΕ70 και ΠΕ60 καταλαμβάνουν θέσεις στην ΕΑΕ όπως πάντοτε. Εκείνο που είτε δεν γνωρίζουν είτε θέλουν να μην γνωρίζουν ή απλά τους τα έχουν μεταφέρει λανθασμένα, είναι ότι στον ίδιο νόμο (3966/11) ο "αρχιτέκτονας" εισηγητής σε ένα παρακάτω σημείο κάλυψε 100% τους ΠΕ70 και ΠΕ60 (βρείτε το πού είναι).

Αν ήταν αληθής ο ισχυρισμός ότι δήθεν εν μία νυκτί 2500 ΠΕ70 και ΠΕ60 έχασαν τις οργανικές τους (!!!!!) τότε φανταζόμαστε ότι οι συντάκτες είναι υπέρ της λογικής της "μίας νυκτός" αφού και η παρούσα τροπολογία έτσι έρχεται!! Κουβέντα όμως για το ότι δεν υπήρξε διαβούλευση ή διάλογος!!!

Αναφορικά με την πρόταση:"Με αυτό τον τρόπο οι αναπληρωτές ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50 με εξειδίκευση στην ΕΑΕ και πολυετή εργασιακή εμπειρία εκδιώχθηκαν από την ειδική εκπαίδευση σχεδόν παράνομα" το σχεδόν παράνομα μιλά από μόνο του. Και επιπροσθέτως δεν εκδιώχτηκαν αλλά συνεχίζουν και εργάζονται αν και υπάρχουν πλέον χιλιάδες απόφοιτοι με βασικό πτυχίο ΕΑΕ.

Επίσης η επίκληση νομοθετημάτων πριν το 2004 (όπως ο 3194/03) μας επιβεβαιώνει πλήρως!!! ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ! ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΥΤΑ!!!

Ακόμα καλό είναι να μην επικαλούνται τέτοιες παλιές νομοθεσίες διότι αυτές απλά υπήρχαν διότι ακόμα δεν υπήρχαν οι ΠΕ71 και ΠΕ61 οι οποίοι ξεκίνησαν τότε περίπου ως απόφοιτοι. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!

Αλήθεια, θεωρούν οι συνάδερφοι ότι ένας απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής με πτυχίο Μαθηματικού και μεταπτυχιακό στη Φυσική, πρέπει να θεωρείται (και) Φυσικός? Και να μπαίνουν όλοι με βάση τα μεταπτυχιακά τους στον ίδιο πίνακα και μόνον με βάση τα μόρια? Διότι ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό λένε!

Και κάτι τελευταίο: Όπως κάθε συντεχνία φροντίζει να κρατήσει κρυφά τα δικά της και μόνο γι αυτήν, έτσι κι εδώ είναι απορίας άξιο γιατί δεν θίγει το γεγονός ότι δεν γίνονται δεκτοί οι ΠΕ71 και ΠΕ61 να εργάζονται στην γενική