Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018


ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                           
Μαυρομιχάλη 14                                                                                 Πειραιάς,  20/9/2018       
(3ο ΓΕΛ-1ος όροφος)
Τηλ. : 2104124810                                                                                           Πρωτ:  125
Φαξ  : 2103000423
e-mail : elmepeir@yahoo.gr                                                  Προς: - Συναδέλφους ΕΛΜΕ Πειραιά
www.elmepeiraia.gr                                                                                                                                                                                                                                                         

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:
« ΜΗ ΜΟΥ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ»
Στις 5 Σεπτέμβρη το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και του ζήτησε να μην εφαρμοστεί η εγκύκλιος  εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση  υπ' αριθμ.: 139101/ΓΔ4 - (ΦΕΚ 3674/28-08-2018) του Υπουργείου Παιδείας που παρεμβάλλει εμπόδια στην εγγραφή μαθητών στα εσπερινά σχολεία.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αντί να περιοριστεί στην υπεύθυνη δήλωση- βεβαίωση για την εργασία του μαθητή απαιτεί από τους ανήλικους μαθητές να προσκομίσουν: α) αντίγραφο του βιβλιαρίου εργασίας (είναι απαραίτητη σύμφωνα με το νόμο η έκδοσή του, προκειμένου να εργαστεί κάποιος ανήλικος), β) εκτύπωση από το Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", από την οποία προκύπτει η σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
Οι προϋποθέσεις αυτές καθιστούν, με δεδομένη την εκτεταμένη ανασφάλιστη εργασία, απαγορευτική την εγγραφή στα εσπερινά για εκατοντάδες μαθητές, πλήττοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση και συρρικνώνοντας τα νυχτερινά σχολεία.
Ο Προϊστάμενος στήριξε τη σχετική εγκύκλιο αναπαράγοντας τα προσχήματα του Υπουργείου παιδείας περί χτυπήματος (!) της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
Θαυμάζουμε την ευρηματικότητα της Κυβέρνησης, που αντί να ενισχύσει και να ενεργοποιήσει   τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αποκάλυψη ανασφάλιστης εργασίας, μετατρέπει, αποπροσανατολιστικά,  τα σχολεία σε ρόλο επιθεωρήσεων εργασίας και τους εκπαιδευτικούς σε ελεγκτές εργασίας!!
Στις 6 Σεπτέμβρη ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πειραιά κάλεσε σε σύσκεψη τους Διευθυντές των Εσπερινών σχολείων.
Ο Προϊστάμενος, εκνευρισμένος που την προηγουμένη μέρα έκανε παρέμβαση η ΕΛΜΕ,  αντί να ακούσει τις ανησυχίες των Διευθυντών και να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εσπερινών, μετέτρεψε τη σύσκεψη  σε κήρυγμα κατά της ΕΛΜΕ και της συνδικαλιστικής δράσης και με απειλητικό, αυταρχικό ύφος  προειδοποίησε τους Διευθυντές να «μη του ξαναστείλουν την ΕΛΜΕ». Επιπλέον, με σαφή τρόπο  τους επισήμανε πως, σαν διοικητικοί υπάλληλοι (!), οφείλουν να διαχωρίζουν τη θέση τους από την ΕΛΜΕ!!!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την αντισυνδικαλιστική, αντιδημοκρατική, αυταρχική συμπεριφορά και πρακτική του  Προϊσταμένου της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά που για άλλη μια φορά αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Χαιρετίζουμε τη στάση των Διευθυντών, που γύρισαν την πλάτη στις απειλές. Τους καλούμε σε παραπέρα δράση  μέσα από την ΕΛΜΕ  και να μην υποκύπτουν σε απειλές και εκβιασμούς της Διοίκησης.