Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Αγαπητές και αγαπητοί, 

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη διοργάνωση βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο «Δυσαριθμησία: Αξιολόγηση και Διδακτικές Πρακτικές» στις 3 Νοεμβρίου 2018 με εισηγήτριες την Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Σουζάνα Παντελιάδου και την Ειδική Παιδαγωγό κ. Αναστασία Χιδερίδου-Μανδαρή. 

Δηλώστε συμμετοχή: 
http://www.rocket-lexia.com/site/index.php/epimorfosi/seminaria/79-seminaria-forms/246-forma-eggrafis

Που και πότε θα διεξαχθεί

Synergy Foundation, Λεμεσός
3 Νοεμβρίου 2018

Διάρκεια εργαστηρίου
8 διδακτικές ώρες 

Σε ποιους απευθύνεται

Το εργαστήριο «Δυσαριθμησία: Αξιολόγηση & Διδακτικές Πρακτικές» απευθύνεται σε όσους και όσες εργάζονται με παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στα μαθηματικά ή διδάσκουν τις παραπάνω
δεξιότητες σε μικρά παιδιά.

Περιγραφή εργαστηρίου

Στο εργαστήριο, παρουσιάζεται σύντομα το θεωρητικό υπόβαθρο που είναι απαραίτητο για την κατανόηση των συγκεκριμένων διαταραχών, αλλά και οι γνωστικοί παράγοντες που επηρεάζουν την επίδοση στα μαθηματικά.

Παρουσιάζονται επίσης, εργαλεία και μέσα διαγνωστικής και διδακτικής αξιολόγησης, καθώς και τρόποι διδασκαλίας των βασικών αριθμητικών δεδομένων και η αξιοποίησή τους στους νοερούς υπολογισμούς.

Η έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη και ερμηνεία έργων αξιολόγησης, στη συστηματική και σαφή διδασκαλία καθώς και στην καλλιέργεια μεταγνωστικών δεξιοτήτων των μαθητών.

Παρουσιάζεται σχετικό πολυαισθητηριακό υλικό (π.χ. Cuisenaire, numicon, tenframes, visualbars) και οι συμμετέχοντες εργάζονται με αυτό το υλικό. Μέσα από ατομική εργασία, εργασία σε ζεύγη και ομάδες, συνθέτουν στην πράξη νέες γνώσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα στην ατομική ή ομαδική διδασκαλία. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν πάνω στη διδασκαλία των βασικών αριθμητικών δεδομένων με τη βοήθεια των «πλαισίων του δέκα» και στον σχεδιασμό κατάλληλων διδακτικών δραστηριοτήτων με χειραπτικό υλικό (numicon).