Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Συναδέλφισα και Συνάδελφε, ζητώ την ψήφο σου!

Μετά από μια πορεία και εμπειρία έξι χρόνων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης και ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου) και με μια διετία εκτός Υπηρεσιακών Συμβουλίων,  επανέρχομαι και πάλι να ζητήσω την ψήφο σου.

 Όλα αυτά χρόνια, είτε ως αιρετός, είτε ως μαχόμενος δάσκαλος, σημαδεύτηκαν με δεκάδες παρεμβάσεις σε σημαντικά εκπαιδευτικά θέματα και με μοναδικό στόχο την προάσπιση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού που το υπηρετεί.

Δε συμβιβάστηκα, δε χαμήλωσα τον πήχη του αγώνα, αφιέρωσα ώρες ατέλειωτες για να μπορέσω να ανταποκριθώ στις αυξημένες υποχρεώσεις μου και να είμαι αντάξιος της ψήφου σου και των προσδοκιών σου.

Όργωσα κυριολεκτικά την Κρήτη, μεταφέροντας ενημέρωση και στηρίζοντας τους συναδέλφους μου, ενώ έστελνα κάθε μήνα χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα ενημέρωσης ως αιρετός, ενημέρωνα όσο μπορούσα και όπου μπορούσα.

Έγραψα και δημοσίευσα δεκάδες άρθρα και έστειλα αμέτρητες επιστολές στους εκάστοτε Υπουργούς τις Παιδείας, ενώ υπερασπίστηκα και στήριξα το δημόσιο σχολείο, μέσα από τις παρεμβάσεις μου στα τοπικά και όχι μόνο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

Εδώ και 3 χρόνια περίπου δημιουργήσαμε μια νέα Κίνηση νέων επί το πλείστον συναδέλφων στην εκπαίδευση. Την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, που συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές των αιρετών στην Κρήτη το 2012 και σάρωσε, αφού με την ψήφο σου ήλθε πρώτη δύναμη στο νησί μας.

Σήμερα η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ στην Κρήτη ζητά την ψήφο σου και διεκδικεί με αξιόλογους νέους υποψηφίου τα ΠΥΣΠΕ των τεσσάρων νομών της Κρήτης, καθώς και το ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης.

Στο ΚΥΣΠΕ, όπου και είμαι υποψήφιος,  σε συνεργασία με 22 πραγματικά ανεξάρτητα σχήματα, δημιουργήσαμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΙΚΩΝ Π.Ε. και διεκδικούμε, αν εσύ το θελήσεις, τον ένα από τους δυο αιρετούς του ΚΥΣΠΕ.

 Η Κίνηση που αγωνίζεται για την ανασυγκρότηση και την ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού κινήματος, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.  Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα δεσμευμένο να στηρίζει τον εκπαιδευτικό και απαλλαγμένο από κόμματα, επαγγελματίες συνδικαλιστές και παραταξιακές αγκυλώσεις…

Έχοντας ως παρακαταθήκη αυτό τον αγώνα, την εμπειρία αρκετών χρόνων στο συνδικαλιστικό κίνημα, τολμώ και αυτή τη φορά να ζητήσω τη στήριξή σου για αυτή τη νέα Κίνηση.

Σχεδόν το σύνολό της είναι νέοι εκπαιδευτικοί, με όρεξη και διάθεση για δουλειά, με νέες ιδέες, έτοιμοι όχι μόνο  για νέους αγώνες, αλλά και για τομές και ρήξεις που πρέπει να γίνουν για να στηριχθεί ο εκπαιδευτικός, αλλά και το δημόσιο σχολείο.

Ζητούμε ψήφο συνείδησης, ψήφο ελπίδας, ψήφο ευθύνης, ψήφο δουλειάς…

Σε θέλουμε όμως δίπλα μας, σε θέλουμε μαζί μας…  Μαζί σου μπορούμε! Γιατί «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» μπορούμε περισσότερα…

Στήριξε με την ψήφο σου την Κίνηση της ελπίδας…

Στήριξε με την ψήφο σου νέους ανθρώπους, νέους εκπαιδευτικούς!

Πρέπει οι πραγματικά ανεξάρτητες συνδικαλιστικές κινήσεις
να βγουν ενισχυμένες  σ΄ αυτές τις εκλογές των αιρετών!
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ζαχαρίας Καψαλάκης
Υποψήφιος (για τελευταία φορά) Αιρετός ΚΥΣΠΕ
(με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.)