Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Να στρέψουμε το φως αλλού

Τη σχολική γιορτή των παιδιών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Αγίου Δημητρίου επέλεξε να παρακολουθήσει ο επικεφαλής του Ποταμιού παρουσία και της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου κυρίας Μαρίας Ανδρούτσου.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στη μεγαλύτερη στην Ελλάδα μονάδα Ειδικής Αγωγής που φιλοξενεί 240 μαθητές μετά από πρόσκληση γονέων και μαθητών.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξήγησε του λόγους που επέλεξε το συγκεκριμένο σχολείο:
“Το μήνυμα του Πολυτεχνείου πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα την εποχή. Σήμερα δεν έχουμε Αμερικανούς και δεν έχουμε και στρατιωτικούς, έχουμε όμως μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που σπρώχνονται στο περιθώριο και πολλούς νέους. Ήρθαμε, λοιπόν, εδώ μαζί με τα παιδιά της νεολαίας από το Ποτάμι, ήρθαμε στο ειδικό σχολείο στο Μπραχάμι, το μεγαλύτερο σχολείο στην Ελλάδα με παιδιά ειδικών αναγκών, για να πούμε ότι είμαστε στο πλευρό τους. Δεν έχουν το διδακτικό προσωπικό που πρέπει, δεν έχουν ψυχολόγους, δεν έχουν νοσηλευτές, έχουν ελλείψεις ακόμα κι από καθηγητές κι εμείς νιώθουμε αυτή τη μέρα την ανάγκη να είμαστε στο πλευρό τους για τον αγώνα τους για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία.”