Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Σχετικά με τα όσα ακούγονται περί ΑΣΕΠ:
   Είναι πολλά χρόνια που σαν σύλλογος, λέμε και ξαναλέμε ότι δεν είναι αναγκαίο να υπάρχει γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ κάτι που και χρονοβόρο είναι και αμφίβολο όσον αφορά το πόσο αποτελεσματικό είναι αναφορικά με την πραγματικότητα.
   Πάγια και σταθερή μας θέση είναι - ειδικά μετά τον ν.3699/08 όπου ουδείς άκουγε λες και οι προσλήψεις μέσω διαφόρων προγραμμάτων όπως τα ΕΣΠΑ ήταν και είναι το ζητούμενο - ότι προσλήψεις μπορούν να γίνουν μέσω μοριοδότησης ΑΣΕΠ όπως δηλ. γίνονται οι προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με ένα τέτοιο σύστημα μπορείς να μοριοδοτήσεις, τυπικά προσόντα, κοινωνικά κριτήρια, παλαιότητα πτυχίου και γενικά οτιδήποτε κρίνεις ότι χρειάζεται να έχει το προσωπικό που ζητάς.
   Φυσικά ούτε λόγος για συνέντευξη, κάτι που υπήρχε σε ένα προσχέδιο που κυκλοφόρησε λίγα χρόνια πριν, και όπως καταλαβαίνει ο καθένας θα οδηγούσε σε επικίνδυνα μονοπάτια.
   Ειδικά για την Ε.Α.Ε. έχουμε προτείνει εδώ και πολλά χρόνια να ανοίξει η μετεκπαίδευση της δευτεροβάθμιας (τώρα πιά το χρειάζεται και η πρωτοβάθμια) όπως προέβλεπε ο ν.2817/2000 άρθρο 3 και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το μεγάλο δίκτυο των ΠΕΚ προς τούτο και όχι να αναγκάζεται ο κάθε ένας να πληρώνει αδρά για μεταπτυχιακά εκτός Ελλάδας.
Λύσεις υπάρχουν όπως και υπήρχαν. Οι επιλογές όμως ως τώρα ήταν διαφορετικές.
Περιμένουμε κι ελπίζουμε να δούμε έργα.