Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση - Παιδαγωγικά
Εισηγητής:Επιστημονική Υπεύθυνη: Δρ Κατσαρού Β. Δήμητρα, Φιλόλογος MSc, MA. Med, PhD, Διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Παν. Θεσσαλίας.
 
Σε ποιους απευθύνεται:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, και γενικότερα σε κάθε επαγγελματία που ασχολείται με τη διάγνωση και το σχεδιασμό προγραμμάτων για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, από την προσχολική ηλικία μέχρι και την εφηβεία, καθώς και σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων. Τέλος, το πρόγραμμα μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος για τη συγκεκριμένη θεματική.
 
Σκοπός:
Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εκπαιδευτικού πακέτου για την διερεύνηση του επιστημονικού πεδίου της ειδικής αγωγής. Το πρόγραμμα εστιάζει στη μελέτη και κατανόηση της κλινικής εικόνας, αιτιοπαθογένειας, διαγνωστικής εκτίμησης και θεραπείας ενός ευρέως φάσματος θεμάτων στην ειδική αγωγή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τρόπο με τον οποίο η ύπαρξη κάποιας διαταραχής επηρεάζει την αναπτυξιακή πορεία του ατόμου, καθώς στην εκπαιδευτική και ψυχολογική του ενδυνάμωση.
 
Περιγραφή:
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης II ΒΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ , πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) με Κωδικό Πιστοποίησης 2000083, διοργανώνει Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην «Ειδική Αγωγή».
ΚΟΣΤΟΣ: 400 ΕΥΡΩ

Περιεχόμενο του προγράμματος: Οι επιμέρους διδακτικές ενότητες είναι οι εξής..............................