Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
    Σήμερα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου επισκέφτηκε το Υπουργείο. Έγιναν συναντήσεις με ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα της μη πρόσληψης αναπληρωτών που ανήκουν σε εκείνες τις ειδικότητες που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα. Είναι γνωστοί οι αγώνες που κάναμε σαν σύλλογος ώστε να μην βγουν σε διαθεσιμότητα οι εργαστηριακοί εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε.
    Ακούσαμε με έκπληξη ότι δεν μπορούν να προσληφθούν διότι έπρεπε να έχουν συσταθεί πάλι οι ειδικότητες στην Ε.Α.Ε. Εξηγήσαμε ότι στην Ε.Α.Ε. ουδέποτε καταργήθηκαν οι εργαστηριακές ειδικότητες στις οποίες μάλιστα (σχεδόν σε όλες) υπήρχαν και άλλες ειδικότητες που είχαν ανάθεση.      Επίσης ακούσαμε ότι αναπληρωτές προσλαμβάνονται μόνον εκεί όπου υπάρχουν οργανικά κενά!!!! Εξηγήσαμε ότι στην Ε.Α.Ε. δουλεύουμε βασικά με αναπληρωτές και ότι οι αναπληρωτές πάνε εκεί όπου υπάρχουν λειτουργικά και όχι μόνον οργανικά κενά (εδώ που τα λέμε το ίδιο ισχύει και στην μη ειδική εκπαίδευση). Αν ίσχυε ο ισχυρισμός των παραγόντων τότε στα ΕΕΕΕΚ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πέραν των 580 οργανικών θέσεων, άλλοι εκπαιδευτικοί!!!!
     Μας είπανε ότι χρειάζεται Υ.Α. διότι διαφορετικά δεν μπορούν να προσλάβουν από τις ειδικότητες αυτές!!
     Το ερώτημα είναι γιατί τότε πήραν αιτήσεις και έβγαλαν πίνακες και μάλιστα τους κύρωσαν επίσημα κιόλας που περιλαμβάνουν και τις ειδικότητες αυτές!
     Θεωρούμε ότι εδώ υπάρχει μείζον ζήτημα και πρέπει να παρέμβει άμεσα η πολιτική ηγεσία.
     Τέλος, το δεύτερο κύμα στην δευτεροβάθμια θα γίνει σε ένα δεκαήμερο.
Εκ του Δ.Σ.