Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Όλοι σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 12. Να αποσυρθεί η τροπολογία για τις υπηρεσιακές μεταβολές, προσοντολόγιο κλπ που ήρθε αιφνιδιαστικά μέσα στον Αύγουστο χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος σε κανένα επίπεδο ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ, ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ. 
Η διαβούλευση απέδειξε ότι δεν βρίσκει σύμφωνη ούτε την εκπαιδευτική κοινότητα ούτε τους γονείς των μαθητών. Το τεράστιο πλήθος των σχολίων για 1 μόνον άρθρο (ξεπέρασε ακόμα και αυτό του νομοσχεδίου ΕΑΕ με τα περισσότερα από 35 άρθρα του 2014 και του 2015!) δείχνει τόσο το μέγεθος του επερχόμενου προβλήματος 'οσο και την αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας στη συντριπτική της πλειοψηφία.
Το ίδιο ισχύει και για το τμήμα της τροπολογίας που αφορά τα ΕΕΕΕΚ και τα οποία υποβαθμίζει σε αδιαβάθμητες ακαδημαϊκά εκπαιδευτικές δομές επιστρέφοντάς τα στο καθεστώς του ν.2817/2000, αυτή τη φορά μάλιστα χωρίς καν απολυτήριο. Οι μαθητές των ΕΕΕΕΚ δεν είναι μαθητές δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, πολλοί δε απόφοιτοί τους εργάζονται και είναι ενταγμένοι ως ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο.

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΙΣ 12. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.