Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018





Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST-TRACK ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΟΜΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΔΔΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/6 18:30 ΣΤA ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Για άλλη μια φορά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αξιοποιεί τη διαδικασία του «κατεπείγοντος» προκειμένου να περάσει αντιλαϊκό - αντιεκπαιδευτικό νόμο. Έμαθε γρήγορα τα κόλπα των προηγούμενων κυβερνήσεων και δε σταματά να τα χρησιμοποιεί.
Αυτή τη φορά εισάγει το νομοσχέδιο «για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου» στη Βουλή, προαπαιτούμενο στα πλαίσια της νέας αξιολόγησης από την ΕΕ και τους «θεσμούς». Επιβεβαιώνει ότι το «βγαίνουμε από τα Μνημόνια» είναι παραλλαγή της ατάκας «θα σκίσουμε τα μνημόνια» ή καλύτερα αντίγραφο των προκατόχων τους, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, «μνημόνια που τελειώνουν».
Μοναδικό ζητούμενο είναι η ανάπτυξη του κεφαλαίου, να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.
Το νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δομές Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου», που δεν αναφέρει καν τις λέξεις «παράλληλη στήριξη» είναι στην ουσία:
·         Νομοσχέδιο κατάργησης Δομών (ΚΕΔΔΥ, ΠΛΗΝΕΤ, ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ).
·         Νομοσχέδιο προώθησης της αντιδραστικής αξιολόγησης του σχολείου (που η κυβέρνηση βαφτίζει "παιδαγωγική ανατροφοδότηση και αποτίμηση" για να ξεγελάσει και να χρυσώσει το χάπι).
Κινείται στην ιδία κατεύθυνση με αυτό που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ονόμαζαν αυτοαξιολόγηση και που ο κλάδος έστειλε στο καλάθι των αχρήστων. Θέλουν ένα ακόμα εργαλείο για να γίνονται συνένοχοι, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι γονείς, σε βάρος των ίδιων και των μαθητών, σε μια αντί-εκπαιδευτική πολιτική που καλύπτει τσάτρα-πάτρα το minimum των αναγκών, θεωρώντας ουσιαστικά την ολόπλευρη μόρφωση πολυτέλεια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
 Εάν προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές θα έχουμε ένα πραγματικό πισωγύρισμα στην εκπαιδευτική πραγματικότητα της Ειδικής Αγωγής: Τα ΑμεΑ στην πράξη καταργούνται και διαγράφονται ως ομάδας προτεραιότητας και ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης. Ειδικά η κατάργηση των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, θα φορτώσει εντελώς στις πλάτες των οικογενειών όλο το κομμάτι της διάγνωσης και στήριξης των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και θα απαλλάξει το κράτος από τις ευθύνες του. Οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό προσωπικό, οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες δεν πρέπει να επιτρέψουν να τιναχθεί  στον αέρα η Ειδική Αγωγή και η στήριξη των παιδιών και των οικογενειών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  Η απαράδεκτη χρονίζουσα κατάσταση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με το 70% των εκπαιδευτικών να είμαστε αναπληρωτές, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και εσωτερικοί μετανάστες βραχείας διαμονής, με σχολεία με ανεπαρκείς ή ανύπαρκτες υποδομές και η προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισής της αποδεικνύει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο!
Αν δεν υψώσουμε το ανάστημά μας, αν δεν βάλουμε φρένο στις αντιλαϊκές ανατροπές η κατάσταση θα επιδεινώνεται καθημερινά, για τους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και μόνιμους, για τους μαθητές μας, που - παρά την όποια καλή διάθεση του εκάστοτε εκπαιδευτικού - θα στερείται βασικών δομών και αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού, για τους γονείς της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που θα αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, που έχει αδειάσει πια.
 Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων. Θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, με τη μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο-φροντιστήριο και τον εξοβελισμό μαθημάτων και ειδικοτήτων από αυτό.
Να μην περάσει! Να αποσυρθεί άμεσα!
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, με αποχή από κάθε διαδικασία από αυτή!
Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές μας χρειαζόμαστε πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία με σύγχρονες δομές, με μόνιμο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Μαζί θα παλέψουμε  για τις ανάγκες μας, μαζί θα αγωνιστούμε ενάντια στο πισωγύρισμα που φέρνει αυτή πολιτική!
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στα Προπύλαια
την Πέμπτη 7/6 στις 18:30!