Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(Π. Ε. Κ.)

 Η  μια «επιτυχία» διαδέχεται την άλλη….

 Μετά την συντριπτική απάντηση του κόσμου της εκπαίδευσης στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, καταδεικνύεται σήμερα η υποκρισία της  ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με την ηλεκτρονική διάσταση της εκπαίδευσης.

Η ηγετική ομάδα του Υπουργείου και η Κυβέρνηση η οποία ομνύει στην μετάβαση στην ψηφιακή εποχή δεν μπόρεσε να διασφαλίσει αυτούς τους οκτώ μήνες την στοιχειώδη και αποτελεσματική λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Παρέδωσε τα κλειδιά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μια ιδιωτική εταιρεία αντί να ενισχύσει με τρόπο συστηματικό και ουσιαστικό τις ψηφιακές δομές του δημόσιου σχολείου.

Παραβλέπει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων και υπονομεύει τη σημασία της παροχής των ίδιων συνθηκών μάθησης για όλους τους μαθητές.

Δεν διαμορφώνει σχεδιασμούς που θα οδηγήσουν σε επιτυχή και αποτελεσματική πραγμάτωση της υπόθεσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. αναβαθμίζοντας τις συνδέσεις δικτύου σε όλες τις σχολικές μονάδες και προμηθεύοντας κάθε σχολείο με τον αναγκαίο εξοπλισμό

 Το σημερινό φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ευθύνες τις οποίες οφείλει και να αναλάβει.

Η αριστεία δεν είναι σχήμα λόγου, είναι παράδειγμα ζωής.

Για άλλη μια φορά αποτύχατε.

Η σύνδεση σας με τον κόσμο της εκπαίδευσης και τις ανάγκες των μαθητών και μαθητριών μας, των γονέων και των εκπαιδευτικών  «έπεσε» όπως κατέρρευσε και το σύστημα της τηλεκπαίδευσης  σήμερα.

 Η ανάγκη για επανεκκίνηση –όπως στους υπολογιστές που «κρασάρουν» είναι πιο ισχυρή από ποτέ και διαμορφώνει την απαίτηση για αλλαγές στις δημόσιες πολιτικές για την εκπαίδευση με περιεχόμενο την απάντηση στις πραγματικές ανάγκες των καιρών!

 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(Π. Ε. Κ.)